Welkom!

Heeft u plannen om te gaan bouwen of verbouwen? Dan heeft u waarschijnlijk te maken met de uitgangspunten van de welstandsnota van gemeente Rheden. Welstand gaat over hoe een bouwplan architectonisch in de omgeving past. Het betreft vorm, materiaal en kleurstelling.

Zoeken op straatnaam
Wilt u weten welke uitgangspunten gelden voor uw specifieke bouw- en/of verbouwplannen? Door uw straatnaam in te voeren, krijgt u daar meteen inzicht in. Heeft daarna nog vragen? Of twijfelt u of uw bouwplan voldoet? Dan nodigen wij u uit voor een welstandsbijeenkomst. Daar kunt u vragen voorleggen aan een rayonarchitect. Bel hiervoor met nummer (026) 49 76 911.

Verhogen kwaliteit leefomgeving
De bouw en/of verbouw van uw woning heeft invloed op de omgeving. Het is daarom niet alleen een zaak van u alleen. Als gemeente hebben wij de taak om een welstandsnota te maken waarin uitgangspunten voor bouw en verbouw zijn vastgelegd. Een nota die inwoners en ondernemers inzicht geeft over wat wel en niet mag. Dit alles met als doel het verhogen van de schoonheid en de aantrekkelijkheid van de gemeente Rheden.

update: 14-8-2019 12:55

afdrukken
Welstandsnota Rheden 2016