Welstand gemeente Zutphen
StartpaginaUw mening
Actueel
Contact
Colofon

Zutphen, monumentenstad, torenstad, grafische stad, antroposofenstad. Zutphen heeft vele etiketten opgeplakt gekregen en ze dekken ook nog de lading. Zutphen is vooral monumentenstad met ruim 375 rijksmonumenten en vele honderden gemeentelijke monumenten. De stad heeft een voorzieningenniveau dat afgestemd is op de regio.Per 1 januari 2005 zijn Zutphen en het naastgelegen Warnsveld samengevoegd. De nieuwe gemeente Zutphen telt rond 50.000 inwoners.

Het Gelders Genootschap is een vereniging van gemeenten die zich al meer dan tachtig jaar inzet voor het behoud en de bevordering van de schoonheid van stad en land. Zij doet dit door ruim 75 gemeenten te adviseren over een breed spectrum van aspecten van ruimtelijke kwaliteit. De aandacht van het Genootschap gaat daarbij niet alleen uit naar het behoud van bestaande kwaliteiten maar ook naar het creŽren van ruimte voor vernieuwende ideeŽn.

Eerste Verdieping is een ervaren bureau dat innovatieve internet-toepassingen voor uiteenlopende organisaties realiseert. Onze aandacht gaat vooral uit naar nieuwe standaarden die het internet gebruiksvriendelijk en toegankelijk maken voor grote groepen mensen. Deze eigenschappen proberen we niet alleen 'aan de voorkant' te realiseren maar ook 'aan de achterkant' waar het gaat om het beheren en overbrengen van kennis en informatie.